Hírek

A fertőtlenítő kézmosás menete

Tájékoztatás a digitális tanulás formáiról

Tisztelt Szülők!

Mivel a tantermen kívüli digitális munkarend lépett életbe, vagyis hétköznapokon továbbra is tanulni kell a gyerekeknek, de nem az iskolában, hanem otthon, más időbeosztással és módszerekkel, ezért a következő tudnivalókat szeretném megosztani Önökkel.

Iskolánk hivatalos felülete, amelyen az oktatás folyik, továbbra is a Kréta rendszer lesz. Itt a tanuló oktatási azonosítójával és születési dátumával tudnak belépni, illetve az Önök által átvett gondviselői azonosítóval. Ez a felületen kerülnek kiküldésre a megoldandó feladatok és az elsajátítandó ismeretek.

Emellett minden osztályfőnök létrehozott egy zárt osztálycsoportot a facebook-on, messenger-en, ahol szülők, tanulók és az osztályban tanító kollégák is bejelentkeztek. Az első két hetet kérem Önöktől, hogy türelmi időnek tekintsék, hiszen nagyon sok olyan tanuló van, akinek nincs meg a megfelelő eszköze, ismerete ezen felületek kezelésére, illetve kollégáimnak is ismerkednie kell, az új oktatási módszerekkel.

A gyerekeknek az órarend szerint került kiküldésre megoldandó feladat már a tegnapi naptól és két hét múlva már a digitális oktatás több formája is meg fog jelenni, elsősorban a felső tagozatos tanulók körében, mivel ők már informatikában és az önálló tanulásban is képzettebbek.

Alsó tagozatban részletesebb magyarázatokkal, hangüzenetekkel fogjuk megkönnyíteni az új anyag megértését, de több szerep jut a szülőnek is, melyhez kérjük támogatásukat, hiszen a mostani viszonyok között a szülői felelősség fokozottabban előkerül az oktatás kapcsán.

Kérem Önöket, hogy figyeljenek a gyermekükre, hogy haladjon a tananyaggal, ne maradjon le, és elkészítse a számára kiküldött feladatokat. Segítsenek minket abban, hogy a megoldott feladatlapok digitális formában visszakerüljenek hozzánk (fotózva, szkennelve…stb.), ahogy a tanár kéri.

Internet hozzáférést a mobilszolgáltatók biztosítanak korlátozott mennyiségben erre a célra, ezért érdemes érdeklődni náluk.

A hivatalos tudnivalókat továbbra is az intézmény honlapján és a Kréta rendszer faliújságon keresztül fogom jelezni Önöknek.

A továbbiakban feltöltésre kerül a rendőrség által kiadott tájékoztató, az iskolapszichológus és a logopédus elérhetősége.

Az iskolában ügyeletet tartok munkaidőben, ha szükséges telefonon megkereshetnek.

Mindenkinek jó egészséget kívánok, vigyázzanak magukra és gyermekeikre!

Tisztelettel:

Horváth János

igazgató

SOS - visszajelzés kérés digitális oktatással kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

Mától tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe, vagyis hétköznapokon továbbra is tanulni kell a gyerekeknek, de nem az iskolában, hanem otthon, más időbeosztással és módszerekkel. Ezzel kapcsolatban a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.

A mai naptól a szülők igényei alapján, erősen indokolt esetben a Nagykanizsai Tankerületi Központ munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ha Önök nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, akkor jelezzék azt - az alapos indoklással együtt - gyermekük osztályfőnökénél vagy az iskola e-mail-címén: recseiskola@freemail.hu .

A Nagykanizsai Tankerületi Központ a digitális oktatás zavartalan működése érdekében biztosítani kívánja az oktatáshoz szükséges infokommunikációs eszközöket azon diákok számára, akiknek otthon nem állnak rendelkezésre a tanulás folytatásához szükséges berendezések. (Pl.: asztali számítógép, laptop, tablet, okostelefon stb.) Amennyiben az Önök háztartásában nincs olyan eszköz, amelyen gyermekük digitális oktatása megvalósítható, akkor azt jelezzék gyermekük osztályfőnökénél vagy az iskola e-mail-címén: recseiskola@freemail.hu (Ezeket az eszközöket az igénylő gyermekek használatra kapják, majd a vészhelyzet elmúltával vissza kell őket adni olyan állapotban, ahogyan átvették.)

A gyermekétkeztetés biztosítása adott településen intézménytípustól függetlenül önkormányzati feladat. A gyermekek étkeztetése nem történhet oktatási-nevelési épületekben. Azoknál a gyermekeknél, akiknél ez indokolt, helyben optimális módon kell biztosítani az étkezés lehetőségét (például kiszállítás), itt minden gyermekre gondolunk, aki normál esetben az iskolában étkezik és szülője a jelenlegi helyzetben nem tudja megoldani számára az étkezést. Kérjük, igényét szíveskedjék jelezni az élelmezésvezetőnek (Szláveczné Pálovics Katalin) telefonon: 30-307-9683, vagy a miháldi gyerek Magyarné Miatta Éva telephelyvezetőnél (tel: 30-443-9357) a mai napon 12.00 óráig, vagy a helyileg illetékes önkormányzatnál.

A fentiek közül bármilyen igényük lenne, kérem, még a mai napon 16 óráig szíveskedjenek jelezni a megadott módon.

Tisztelettel:

Horváth János

intézményvezető

Tájékoztatás

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200

Pályázatok

Határtalanul
Magyar Falu Program
Digitális témahét 2016
Határtalanul
ESZA Csodaszarvas
Madárbarát iskola
Petőfi 200
Okosan a pénzzel
Fenntarthatósági Témahét
Erzsébet táborok