„VARÁZSLATOS FÖLDÖN JÁRUNK Illusztrált mesék az év állatairól, növényeiről”

Díjkiosztó ünnepély a Nagyrécsei Inkey kastélyban…

A Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola a 2022/2023-as tanévben hagyományteremtő jelleggel és kiemelt környezetvédelmi céllal 1. alkalommal hirdette meg a „VARÁZSLATOS FÖLDÖN JÁRUNK- Illusztrált mesék az év állatairól, növényeiről” címmel komplex meseíró- és illusztráció pályázatát.

A pályázat témája az adott év állatairól, növényeiről mese írása, hozzá illusztráció készítése. Célunk, hogy a tanulók az adott év növényeit, állatait megismerjék, megismertessék másokkal, kutató-és alkotómunkára ösztönözzünk. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a környezetvédelemre nevelést megalapozzuk.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ iskoláinak negyedik osztályosai körében hirdettük meg a pályázatot és a mai napon az eredményhirdetésre került sor az iskola szomszédságában található Inkey kastélyban, ahol igazán méltó helyszínt biztosíthattunk ehhez az alkalomhoz. Mindezt a Madarak és fák napja (május 10.) ünnepi alkalom keretében, a Balaton- felvidéki Nemzeti Park támogatásával ötvözve valósíthattuk meg.

Az eredményhirdetést megelőzően az intézmény tanulói, énekkara műsorral kedveskedett.

Az eredményhirdetés során minden pályázó tanuló és felkészítő pedagógus munkáját elismerő emléklappal köszöntük meg.

Az első 3 helyezett díjátadásában , a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által felajánlott jutalmak kerültek kiosztásra dr. Lökkös Andor őrkerületvezető természetvédelmi őr közreműködésével.

3. helyezést ért el Németh Nóra a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola 4. osztályos tanulója. Felkészítője: Turák Ildikó

2. helyezett lett Zsohár Anna a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola 4. osztályos tanulója. Felkészítő Pedagógus: Molnár Tamásné

A 2-3. helyezettek a Berek Világa Látogatóközpontba családi belépőjegyet és oklevelet vehettek át.

1. helyezést ért el Hanschut Emma a Zrínyi Miklós- Bolyai János Általános Iskola Bolyai János Tagintézményének 4. osztályosa.

Felkészítő pedagógus : dr. Alemayehuné Hegyi Helga.

Az 1. helyezett a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba családi belépőjegyegyet vehetett át az oklevél mellé.

Minden résztvevőnek gratulálunk a gyönyörű mesékhez és illusztrációkhoz!

Pályázatok

Fenntarthatósági Témahét
Magyar Falu Program
Petőfi 200
Határtalanul
Erzsébet táborok
Okosan a pénzzel
Madárbarát iskola
Digitális témahét 2016
ESZA Csodaszarvas
Határtalanul