Dél-koreai Gimcheon Hanil Leányiskolájának küldöttsége Nagyrécsére látogatott

A budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és a dél-koreai Gimcheon Hanil Leányiskolájának küldöttsége látogatott Nagyrécsére a múlt héten.

A budapesti Református Gimnázium cserekapcsolatot ápol az ázsiai ország középiskolájával és nem az idei év volt az első év, hogy a 28 diákból és 7 kísérőtanárból álló delegáció vállalta a több mint 12 órás repülőutat. A Lónyay Gimnázium diákjai és tanárai októberben tértek haza a távoli országból. A program felelőse, a gimnázium tanára Fehér-Stróber Katalin, - aki Nagyrécséről származik, itt járt általános iskolába és szülei is itt élnek-, és az iskola igazgatója Tóth Csaba Csongor is úgy vélte, hogy a főváros nevezetességei mellett meg kell mutatniuk az igazi vidéket is. Az egy napos látogatás során Kötő Ágota mézeskalács workshopot tartott az Inkey kastélyban a felnőttekből álló delegációnak, Salamon Lászlóné közművelődési szakember, pedig körbe kalauzolta a népes csapatot Laskai Béla polgármester Úr kíséretében. A mézeskalács készítés közben nemcsak az Ázsiára jellemző pagodák, dél-koreai motívumok, hanem magyar színekben tündöklő tulipánok és színek is megjelentek a díszítéseken.

Az itt tartózkodás során látogatást tettek a Nagyrécsei Általános Iskolába. Betekintést nyerhettek egy magyar,  vidéki iskola életébe, rövid eszmecserét folytattak Pápa Henriett Igazgató asszonnyal a hasonlóságokról és különbségekről. A Hanil Leányiskola főigazgatója Lee Shinho és az általános iskola igazgatója Ahn Jeongae nagy örömmel mozgott a nagyrécsei kisdiákok között.

Pályázatok

Petőfi 200
Határtalanul
ESZA Csodaszarvas
Okosan a pénzzel
Határtalanul
Digitális témahét 2016
Fenntarthatósági Témahét
Erzsébet táborok
Madárbarát iskola
Magyar Falu Program