Állatvédelmi témahét

 

Iskolánkban október 2-6-ig Állatvédelmi témahetet tartottunk.

Célunk volt, hogy a tanulók minél több állatfajjal ismerkedhessenek meg, betekintést lássanak a nagyrécsei állattartók munkájába. Felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, állatvédelemre.

Így, a hét minden napján más program keretében ismerkedhettek az alsós tanulók különböző állatfajokkal, állattartással, állatvédelemmel.

A hét folyamán állatokról készült 3D alkotásokkal töltöttük meg a földszinti aulát. A kiállítást pénteken a szülők is megtekinthették.

Hétfőn madáretetőket helyeztünk el a tanulókkal közösen az iskola udvarán.

Kedden délelőtt kutyás bemutatón vehettek részt a tanulók. Ahogy melegedett az idő, napos csibéket, kiskacsákat simogatására is sor került. Délután nyuszifarmra látogattunk.

Szerdán délután a lovaglás eszközeivel, hátaslóval ismerkedhettek a tanulók az iskola udvarán.

Csütörtökön helyi lovardába, és tyúktelepre kirándultunk. Ezen a napon „állatos” ruhába öltözött az iskola legtöbb tanulója, elhozhatták kedvenc állatos plüssüket is. A nap folyamán, az iskola udvarán még különleges baromfiakat is megcsodálhattunk.

Pénteken vízben élő állatokat is megfigyelhettünk.

Az iskola pedagógusai ez úton is köszönik a támogató szülők segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy minél több, állatokról szóló ismerethez juthassanak az iskola tanulói.

 

 

Pályázatok

Digitális témahét 2016
Petőfi 200
Okosan a pénzzel
Madárbarát iskola
Fenntarthatósági Témahét
Magyar Falu Program
Erzsébet táborok
ESZA Csodaszarvas
Határtalanul
Határtalanul