Állatvédelmi témahét

 

Iskolánkban október 2-6-ig Állatvédelmi témahetet tartottunk.

Célunk volt, hogy a tanulók minél több állatfajjal ismerkedhessenek meg, betekintést lássanak a nagyrécsei állattartók munkájába. Felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, állatvédelemre.

Így, a hét minden napján más program keretében ismerkedhettek az alsós tanulók különböző állatfajokkal, állattartással, állatvédelemmel.

A hét folyamán állatokról készült 3D alkotásokkal töltöttük meg a földszinti aulát. A kiállítást pénteken a szülők is megtekinthették.

Hétfőn madáretetőket helyeztünk el a tanulókkal közösen az iskola udvarán.

Kedden délelőtt kutyás bemutatón vehettek részt a tanulók. Ahogy melegedett az idő, napos csibéket, kiskacsákat simogatására is sor került. Délután nyuszifarmra látogattunk.

Szerdán délután a lovaglás eszközeivel, hátaslóval ismerkedhettek a tanulók az iskola udvarán.

Csütörtökön helyi lovardába, és tyúktelepre kirándultunk. Ezen a napon „állatos” ruhába öltözött az iskola legtöbb tanulója, elhozhatták kedvenc állatos plüssüket is. A nap folyamán, az iskola udvarán még különleges baromfiakat is megcsodálhattunk.

Pénteken vízben élő állatokat is megfigyelhettünk.

Az iskola pedagógusai ez úton is köszönik a támogató szülők segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy minél több, állatokról szóló ismerethez juthassanak az iskola tanulói.

 

 

Pályázatok

ESZA Csodaszarvas
Magyar Falu Program
Madárbarát iskola
Digitális témahét 2016
Erzsébet táborok
Határtalanul
Petőfi 200
Fenntarthatósági Témahét
Határtalanul
Okosan a pénzzel